Tietoa palveluistamme

Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä asiakkaalle tehdään alaraajatutkimus. Jalkaterän tai alaraajan kipujen taustalla on usein toiminnallinen häiriö tai epäsymmetrinen kuormitus. Huomion arvoista on se, että ongelma ei välttämättä ole siellä missä kipu on. Alaraajatutkimuksessa selvitetään ongelmat kipujen ja oireiden taustalla. Alaraajatutkimuksessa tehdään kattava ja tarkka analyysin alaraajojen rakenteesta ja toiminnasta jalkaterästä lantioon ja koko kehon ryhtiin. Jalkaterän ja alaraajan rakennetta sekä toimintaa tutkitaan ilman kuormitusta, seisoma-asennossa sekä havainnoidaan liikkumista (kävely- ja/juoksutekniikka). Liikkumisen havainnoinnissa käytetään tarvittaessa apuna videokuvausta.

Alkututkimuksen perustella asiakkaalle laaditaan hoitosuunnitelma, joka sisältää mahdolliset jatkofysioterapiakäynnit ja kotiharjoitteet. Fysioterapian keinoina käytämme muun muassa liike- ja lihaskuntoharjoittelua, manuaalisia käsittelyjä, nivelten manuaalista mobilisointia ja teippausta. Lisäksi tarpeen mukaan suosittelemme yksilöllisiä AskelAid- tukipohjallisia.

Tyypillisimmät ongelmat vastaanotolle tuloon ovat varpaiden, jalkaterän, kantapään, säären seudun, polvien, lonkkien ja alaselän kiputilat.

Meillä on käytössä kelan suorakorvaus. Lääkärin kirjoitamalla fysioterapialähetteellä korvaus vähennetään suoraan käyntihinnasta.